Sbij op fietsray met 10% Propolis

Indicatie:
Propolis spray heeft een sterke werking op de regeneratie en opbouw van weefselcellen en dient voornamelijk om schaafwonden en brandwonden van de 1e en 2e graad mee te behandelen. Vanwege de alcohol in de spray ontstaat in eerste instantie (net als bij jodium) een korte pijn. De alcohol verdampt echter snel en omdat er zich een dun propolislaagje over de wond vormt, dan verdwijnt ook de pijn.
De spray dient ook om bij helende wonden te voorkomen dat er ernstige littekens ontstaan. Propolis spray wordt verder aanbevolen bij huidziekten zoals eczeem, wild vlees, gezwellen, doorliggen, eschara, trichophyton en staphylococcus aurea.

Dosis:
De te behandelen plaatsen worden besproeid. Door de fijne verneveling van de spray dringt het preparaat in de huidnerven en voorziet de verwonde huid van een dunne elastische film die verdere infecties verhindert. De regeneratie van het weefsel en het sluiten van de wond voltrekt zich onder het beschermende propolis laagje. Het is vaak niet nodig om de behandelde plekken te verbinden omdat de spray, na droging, een dun maar stevig laagje vormt over de wond.